25 Ağustos 2012 Cumartesi

FUAT KÖKTAŞ’TAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsunspor’dan, sel felaketine, muhalefet partilerinin yönelttiği eleştirilerden, terör konusunu işleyen geniş bir açıklama yaptı. Yeni il binası basın mensuplarına tanıtılırken, tanıtım sonrası Başkan Köktaş’ın açıklamalarında yer alan önemli satır başları ise şunlar:


- Samsunspor’luluk antreman sahasına bir tepsi baklava götürmekle olmuyor

- Muhalefet, muhalefet olsun diye açıklama yapıyor.

- Sel felaketinde Rize’ye çok miktarda Samsun’a ise az miktarda yardım yapıldığı iddia edildi. Bu iddia sahipleri vicdanlarının sesini dinlesin ve Rize’de verilen kredilerin kaynağına baksın.

-Görevden alınmamızla ilgili iddiaların çıkartılmasıgerçek AK Parti’lilere yakışmıyor.

Görevi devrederken söyledikleriyle arazide yaptıkları konuşmalar farklı olmamalı. İl Başkanları toplantısında Başbakanımızla birlikteydik

- Terörü lanetle kınıyoruz

-AK Parti’yi limon gibi sıkacağız diyen MHP İl Başkanı Şaban Kılıç’a "Taşı sıkar suyunu çıkarırız."

- Samsunspor’un otopark konusunda elimzden geleni yaptık ancak konu daha önceki yönetimlerin ihmalı yüzünden çözümlenemedi. Hukuki açıdan yapılabilcek birşey yoktu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, düzenlediği toplantıda, ülke gündeminin yanı sıra yerel konularda da açıklamalar yaptı. Köktaş, il yönetim kurulu üyelerininde hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketlerine değindi.



ONBEŞ GÜNDE KALICI KONUTLARA TAŞIDIK

Samsun’un sel felaketinde büyük zararlar gördüğünü, can ve mal kayıpları yaşadığını hatırlatan Köktaş, "Allah bir daha bu acıları bize yaşatmasın" dedi. Sel sonrası selzedelerin 15 gün içeresinde kalıcı konutlara taşındıklarını vurgulayan Fuat Köktaş, "Başka yerlerde insanlar aylarca çadırlarda kalıyor. Samsunda bu böyle olmadı. On beş gün içerisinde selzedeler kalıcı konutlara taşındı. Selzedelere yardım için herkes seferber oldu. O günlerde gece gündüz çalıştık. her yağmur yağdığında uykularımız kaçtı. Adeta 40 gün 40 gece selle yatıp selle kalktık. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası selden zarar gören vatandaşlarımıza eşya yardımında bulundu. Valimiz, belediye başkanlarımız selzedelerin yardımına koştu. Allah o acıları bir daha yaşatmasın" dedi.



ÜLKER’E TEPKİ GÖSTERDİ

Köktaş, Marangozcular Odası Başkanı İbrahum Ülker’in ’Rize’ye 15 bin, Samsun’a bin TL’ yardım yapıldığı yönündeki iddiasına da toplantıda yanıt verdi. Köktaş, iddia sahibi Ülker’e "Açıklama olsun diyemi yada mensup oldukları partinin durumuna göremi hareket ettikleri içinmidir bilemiyorum. Samsun’a yapılan yardımı Rize ile kıyasladılar. Ben polemiğe girmem, ancak partimize ve misyonumuza haksız saldırı varsada bunun cevabını vermekten çekinmeyiz. İbrahim abimizin açıklamasını talihsiz buldum. rize’de selzede esnafa KOSGEB destekli krediler verildi. Bahsedilen yardım paraları bunlardır.

Rize’de 2011’de KOSGEB’den faizsiz krediler kullandırıldı işyerlerine. Arkadaşımız bu paraların nereden verildiğini iyi öğrenip açıklama yapsın." diye konuştu.

ELEŞTİRENLER VİCDANLARINI DİNLESİN

Yaşanan sel sonrası muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen bazı eleştirilerede değinen Köktaş, "İktidarımızdan önce yapılan alt yapı çalışmaları için bugün bizleri eleştirenler önce vicdanlarının sesini dinlesinler. Bizim dönemimizden önce yapılan alt yapıların yetersizliğini siyasi erke mal edilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunu bu şekilde gündeme getirmek haksız bir davranıştır" dedi.

Açıklamasında terör olaylarına da vurgu yapan Fuat Köktaş, "Terörü lanetle kınıyoruz. Teröristler çoluk çocuk demeden, asker, sivil demeden katliam yapmaya başladı. Hükümetimizin terörle mücadelesi sürecektir. Teröre ve teröristlere gereken cevap verilecektir" dedi.



BİR TEPSİ BAKLAVAYLA SAMSUNSPORLU OLUNMUYOR

Basın toplantısında Samsunspor konusunda da değerlendirmeler yapan AK Parti İl Başkanı Köktaş, bu konuda da şunları dile getirdi.

"Samsunspor şehrimizin tek tanıtıcı markası. Samsunda yaşayan her kim olursa olsun, Samsunsporu bir üst kimlik olarak görüyorum. Samsunsporun bulunduğu krizden çıkabilmesi için mücadele ettik. Bugün maça çıkacak bir takım oluşturduk. Bakanımızın yapmış olduğu çağrıya ilaveten, Samsunspor’un ismini söyleyen, Samsunda yaşayan her vatandaşımızın en az bir kombine bileti almasını arzu ediyorum. İl yönetim kurulu üyelerimize de sesleniyoruz onlar mutlaka almışlardır. Samsunspor’un otopark konusuyla yakınen ilgilendik. Bu hukuk sorunuydu daha önceki yönetimlerin ihmalinden kaynaklanan tahliye işiydi. Yapılacak bir şey yoktu tahliye kaçınılmaz oldu. Samsunsporluluk antreman sahasına bir tepsi baklava getirmekle olmuyor. Kombine bilet almaklada olmuyor kusura bakmasın kimse. Samsunsopr konusunda ben AK Parti’li belediyelere nasıl yükleniyorsam bugün muhalefetde sorumluluklarını yerine getirmelidir. Tribüne oynamakla bu iş olmaz. Bütün belediyeler sorumluluklarını yerine getirmelidir. Samsunspor’un 2008-2009 sezonunda sıkıntılı süreci vardı. Bu sürecin her anında her dakikasında Bakan Kılıç, milletvekili, grupbaşkanı kimliğiyle bu kulübün yanında olmuştur. Samsunsporluluk sen ordan geldin burdan geldin demeyle olmuyor. Samsunsporluluk kulübe sahip çıkmayla olur. Söyleyenler ne kadar kombine bilet almışlar, ne kadar destek olmuşlar onu açıklasınlar. Samsunsporun bu duram düşmemesi gerekiyordu."

TAŞI SIKAR SUYUNU ÇIKARIRIZ

Köktaş, herhangi bir aksilik olmaması durumunda 2013 yılında yerel seçimlerin yapılacağını da söyleyerek açıklamasını şu şekilde sonlandırdı.

"Bizde asla rehavet, yorulmak bıkkınlık yok. Biz her zaman ilk günkü gibi enerjimizi muhafaza eden bir teşkilat yapısına sahibiz. Bizler şehrimizin önceliklerini bilen bir teşkilatız. AK Parti’yi limon gibi sıkacağı diyenler var. Bizde taşı sıkar suyunu çıkarırız.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

"Bunun yanı sıra görevden alınacağımız yönünde iddiaları gündeme  getirenlere şunu söylemek isterim. Bu davranış gerçek bir AK Parti’liye yakışmamaktadır. Görevi devrederken söylenen sözlerle, arazide konuşulan sözler farklı olmamalıdır. Biz görevimizin başındayız. İl Başkanları toplantısında da Başbakanımızla birlikte olduk. Bizim bu göreve gelişimizin nedenlerini kamuoyu çok iyi bilmektedir. Kongreye dört gün kala aday olduk ve seçimi kazandık. Bu demokratik bir yarıştır. Sandıktan çıkana herkes saygı gösterir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder