16 Ağustos 2012 Perşembe

PEDİATRİK KEMİK İLİĞİ NAKİL ÜNİTESİ AÇILDI


Medical Park Samsun Hastanesi’nde Pediatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi Açıldı. Medical Park Samsun hastanesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce Çocuk Hemotoloji Kliniği açan Medical Park Samsun Hastanesi, yine çok önemli bir başarıya imza atarak Pediatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi açtı.
Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş konu ile ilgili açıklamada bulundu. Hikmet Çavuş “Kemik iliğine ihtiyaç duyan hastalarımıza uluslararası standartlarda, gelişmiş teknik altyapısı ve deneyimli kadrosuyla kemik iliği nakil ünitemizi hizmete sokmuş bulunmaktayız. Türkiye’de ilk kez bir özel hastanede tam teşekküllü Çocuk Hemotoloji Kliniği kurduk. Klinikte, kemoterapi (6 yataklı), poliklinik, kök hücre nakli (6 yataklı), aferez ünitesi mevcuttur. Klinikte, çocuk hemotolojisiyle ilgili her türlü hizmeti verme imkanımız bulunmaktadır. Kliniğimizde alanlarında uzman ve deneyimli iki doktorumuz Doç. Dr. Tunç Fışgın ve Doç. Dr. Emel Özyürek olup, hem hemotoloji hem de onkoloji tecrübeleri olan 13 hemşire ve 3 teknisyenden oluşan bir ekiple hizmet vermekteyiz.” dedi.
Şu anda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 20 çocuğun, nakil için beklediğini vurgulayan Op.Dr Çavuş; Hedeflerinin bir yılda 20’yi aşkın ilik nakli gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Hedefimiz yetişkin kemik iliği nakli ünitesi kurmak
Kemik İliği Nakli çocukluk çağı kan hastalıklarında tedavi seçeneklerinden biri olduğunu belirten Op. Dr. Hikmet Çavuş “Özellikle; Lösemi, Talasemi, Aplastik Anemi, İmmün Yetmezlikler, Lenfoma, Nöroblastom ve farklı kötücül hastalıklarda “Kemik İliği Nakli”(Kök Hücre Nakli) önemli bir tedavi seçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Artan nüfusumuz, istatistiksel veriler ve sürekli gelişen tedavi önerileri, ülkemizde daha fazla sayıda “Kemik İliği Nakli” gerçekleştirilmesi beklentisini arttırmaktadır. Medical Park Samsun Hastanesi bu konuda oluşturduğu Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi ile, bilimsel veriler eşliğinde, huzurlu bir ortamda, hastaların birer çocuk olduğunun farkındalığında, konusunda deneyimli akademik kadrolar ile bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık hizmeti oluşturmayı hedeflemektedir. Yetişkin kemik iliği nakli ünitesi kurmak hedeflerimiz arasındadır. “dedi.
SGK’lılardan hiçbir ücret talep etmiyoruz
Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş çocuk kök hücre nakil merkezinin özelliklerine de değindi. Dr. Çavuş “Hizmetlerimizi uluslararası şartlarda istenilen steril ortamda sunmaktayız. Deneyimli güvenilir ve yeterli sayıda ekiple çalışıyoruz. İhtiyaç halinde; diğer cerrahi ve dahili branşlarda gerekli desteği sunmaktayız. Uluslararası standartlara uygun kurulan merkezimizde tedavi sürecinin tamamını SGK karşılamaktadır.”diye vurguladı.
Yurt dışındaki hastalarımızı Sağlık Kenti Samsun’a bekliyoruz
Samsun’un Sağlık Kenti olması nedeniyle yabancı ülkelerdeki hastalara da hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Op.Dr. Hikmet Çavuş “ Sağlık Kenti Samsun’un Türkiye’ deki misyonunu en kısa zamanda tamamlayıp uluslararası sağlık merkezi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Farklı üniteler kurarak, yapılmayanı yaparak bölgede farklılığımızı hissettiriyoruz. Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezimizin akreditasyon işlemleri tamamlandığı zaman yurt dışından gelen hastalarımızı merkezimize bekliyoruz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder