15 Ağustos 2012 Çarşamba

Sonunda sordular, Neden vergi alıyorsunuz?


Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Telefon abonelerinden hangi sebeple bu oranlarda Özel İletişim Vergisi ve Katma Değer Vergisi alınmaktadır? diye sordu. Vatandaş tarafındanda en çok merak edilen sorunun cevabı Bakan Yıldırım'dan bekleniyor. 
Tüm telefon kullanıcıların merak ettiği soruların başında gelen neden vergi alınıyor sorusunu Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi. 

Vekil Bulut soru önergesinde şu cümlelere yer verdi :" Ocak-Mart döneminde 14,83 milyon sabit telefon abonesi bulunduğu ifade edilmektedir. Bu abonelerimizin hepsinden Özel İletişim Vergisinin yanında Katma Değer Vergisi de kesilmektedir.
Telefon abonelerinden %15 oranında Özel İletişim Vergisinin yanında %18 oranında Katma Değer Vergisi kesilmekte ve bu vergi oranları ile vatandaşlarımız konuşma ücretinden daha çok vergi ödemek durumunda bırakılmaktadırlar.
Ücretlendirme konusunda diğer önemli konu ise sabit telefonların diğer telefonlara yönlendirilme konusunda yaşanmaktadır. Yönlendirilmiş telefonları arayan abonelerden sadece 1 kontör düşülürken yönlendirilen telefonlara diğer ücretler yansıtılmakta bu durumda vatandaşlarımız sıkıntı yaşamaktadırlar.
Örneğin aylık paket ücreti 24 Lira 74 kuruş olan abonenin fatura detayında; 171 Lira yönlendirme ücreti alınmakta ;% 15 oranındaki ÖİV ise 29 Lira 56 kuruş olarak belirlenirken, 35 Lira 36 Kuruş olarak ta KDV ödemek zorunda bırakılmaktadırlar.

1. Telefon abonelerinden hangi sebeple bu oranlarda Özel İletişim Vergisi ve Katma Değer Vergisi alınmaktadır?
2. ÖİV ve KDV’den alınan ücretler nerelerde kullanılmaktadır?
3. Özel İletişim Vergisinin kaldırılması konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?
4. Sabit telefonun diğer telefonlara yönlendirilmesi sırasında ücretlendirme sadece yönlendirilen telefona faturalanmaktadır. Bu konunun düzeltilmesi konusunda Bakanlık olarak ne tür çalışmalar yapacaksınız?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder